Black Snow skidutrustning
Lindvallen -

Lindvallen

Omgivet av skog och varandes en del av Sälen, ligger Lindvallen. Många förknippar sina första skidåkningar med just Lindvallen och det är ingen slump då man bland annat kan visa upp Europas största sammanhängande skidområde för just barn. Här finns även äventyrslandet Valletorget och Pink Park. Lindvallen som sådant är en del av Sälen men är ett eget skidområde, uppbyggt kring fyra torg: Söderåstorget, Experiumtorget, Gustavtorget och Sälfjällstorget. Här hittar du alltifrån service till nöjen och här finns gott om alternativ och erbjudanden för den som vill ta en paus i backen eller bara vill slappna av eller ha roligt efter en lång dag på skidorna.

Med en sammanlagd pistlängd på 40 kilometer, allt som allt 48 lifter och en stor variation när det gäller backar och aktiviteter är Lindvallen det perfekta målet för vintersemestern eller sportlovet, för stor såväl som liten, för den ensamme åkaren och för familjen eller kompisgänget. Här finns flera så kallade svarta pister för den som vill ha mer avancerad åkning, här finns givetvis också myckLindvallen-skiing_et för nybörjaren, oavsett om han eller hon är liten eller om skidåkningen börjat senare i livet.

Kort sagt: Lindvallen erbjuder äventyr och alternativ, variation och trygghet. Valmöjligheter och traditioner. Något för alla.

Läge och fakta

Lindvallen hör till Sälen och delar liftar och pister med en annan Sälenskidort, Högfjället. Totalt har man som besökare i Lindvallen tillgång till 48 lifter och 57 pister, följaktligen har man mycket att välja mellan i skidväg och just  bredden är en del av bakgrunden till Lindvallens popularitet. Exempelvis finns många alternativ anpassade för barnfamiljer, barnbacken Snögubben är mycket populär bland de allra minsta men det finns även backar för de lite äldre som åkt mera.

För den som vill åka lite mer avancerat finns givetvis gott om alternativ. Till exempel finns många svarta(svåra)backar runt liften Express 303, antalet svarta pister i Lindvallen totalt är fyra så den som vill utmana sina skidkunskaper har en del att välja på.

Boende

Lindvallen har en mängd olika alternativ när det gäller boenden. Oavsett om man kommer i ett sällskap, om det är familjen eller kompisgänget som vill ha en skön vintersemester eller om man kommer ensam eller som par för att njuta av allt som Lindvallen har att erbjuda så kan man räkna med att det finns gott om olika sorters boenden och prisklasser att välja mellan. En mysig stuga där man kan dra sig tillbaka med vännerna eller familjen? Utrustade lägenheter med nära till restauranger och nöjen? Rum och enklare boenden? Allt finns här. Den som är nyfiken på en vintervistelse i Lindvallen har goda möjligheter att hitta just det som passar en.

För de barnfamiljerna är exempelvis Gula byn ett bra alternativ med sin närhet till mer barnvänliga backar. För den som gillar fjällstugemiljön men kanske inte har möjligheter eller råd att hyra en egen stuga hittar här lägenheter som har en mysig fjällstugekänsla. Man kan stänga om sig, ordna med egen mat och ta de lugnt i hemtrevlig miljö med de sina när dagen i skidbacken är över.

För den som gärna tillbringar tiden i backen och en stor del av den övriga tiden på afterski eller på någon av de många trevliga restaurangerna är Fjällya ett bra alternativ; nära till nöjen och service, centralt beläget. Lägenheterna är små men praktiska och har bra läge för skidåkaren som är på språng.

Falkens radhus ligger på gångavstånd från Falkenliften. Nya fräscha lägenheter som är väl utrustade för familjen som vill kunna umgås och ha en trevlig semester tillsammans. I de fräscha köken kan man laga den mat man vill och om man vill njuta av Lindvallens mångfacetterade restaurangmiljö så finns denna inte långt borta.

Detta är bara några av många bekväma och välutrustade boenden i Lindvallen. Här finns något för alla.

Barnvänliga Lindvallen

För många barn och för många som en gång varit barn är Lindvallen förbundet med minnen av de första utförsåkningarna. Lindvallens symbol – den stora snögubben högst upp i Gustavsbacken – är ett kärt minne för många. Denna snögubbe brukar stå till säsongens slut och är helt gjord i snö, något som visar hur snösäkert Lindvallen är och också på de nära banden till de minsta åkarna.

I Lindvallen finns också Kråkanberget som är en av de största skidåkningsområdena som finns för barn i Europa. Här finns många knappliftar och backar som är lagom enkla för att nybörjare ska våga utmana sig själva och ta de första åken i backen. Skulle man mot förmodan tröttna på detta finns det gott om andra alternativ, dels fler backar och områden men även andra populära barnaktiviteter som till exempel äventyrslandet Valletorget.

Nöjesliv och restauranger

Skidsemestrar och sportlov är långt mycket mer än bara skidåkning. Efter långa dagar i backen vill man äta och dricka gott, umgås med människor, de man reser med såväl som nya bekantskaper och givetvis har Lindvallen mycket att erbjuda vad gäller nöjesliv och restauranger. De flesta ligger centralt och/eller nära pister och liftar så att om man vill gå direkt från backen för att fika eller äta så är det inte svårt.

Lindvallen lockar till sig många olika sorters besökare, i alla åldrar, från många olika sorters bakgrund. Givetvis är nöjeslivet och restaurangutbudet anpassat efter detta.

Nöjeslivet och restaurangutbudet i Lindvallen är mer mångfacetterat för att det lätt ska kunna sammanfattas här, se över de olika erbjudandena och se vad som passar eller  varför inte gå på upptäcktsfärd och kolla in de olika ställena.